Späť

Slávnostné podpísanie partnerskej zmluvy na Oravskom hrade

Oravský Podzámok, 19.7.2024 – Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, dňa 18.7.2024 na Oravskom hrade privítalo významných predstaviteľov, ktorí slávnostne podpísali partnerskú zmluvu. Slávnostný akt podpisovania partnerskej zmluvy cezhraničného projektu, pod názvom „Bezpečné a ekologické pohraničie,“ sa konal v Rytierskej sále  Korvínovho paláca. Riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková privítala spolu s Boguslawom Waksmundzkim – predsedom Rady Združenia Euroregionu Tatry všetkých prítomných hostí.

Vedúcim partnerom projektu je  Združenie Euroregion Tatry a partnermi sú Jednotka Karpatskej Pohraničnej Stráže v Novom Sonči – Karpacki Oddział Straży Granicznej w Nowym Sączu a Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky.

Za partnerov zmluvu podpísali: plk. Mgr. Ľubomír Solák, prezident Policajného zboru SR, generál Adam Jopek, veliteľ Jednotky Karpatskej Pohraničnej stráže a Michal Stawarski, riaditeľ Združenia Euroregion Tatry.

Projekt sa bude realizovať v rámci programu Interreg Poľsko – Slovensko 2021-2027, priorita IV. Spolupráca medzi inštitúciami a obyvateľmi pohraničia

„Veľmi sa teším, že si partneri projektu vybrali na slávnostný akt podpísania partnerskej zmluvy práve Oravský hrad, ktorý je významným, dôstojným a historickým miestom, kde sa v minulosti konali rôzne dôležité udalosti. Verím, že plánované úlohy v projekte zvýšia ochranu a zlepšia kvalitu života ľudí v pohraničí, čo je jeho hlavným poslaním,” povedala riaditeľka Oravského múzea PaedDr. Mária Jagnešáková.

Zdroj: Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava
www.oravskemuzeum.sk
marketing@oravskemuzeum.sk